BÖLÜM > Tarihçe

Dünya ile entegre olabilecek çağdaş donanımlara sahip bireyler yetiştirmeyi hedef edinen Yalova Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Yalova Üniversitesinin temelini Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu oluşturmaktadır.1995 yılında il olan Yalova’ya ait bir üniversiteye duyulan ihtiyaç nedeniyle 22 Ocak 1996 tarihinde Yalova Yüksek Öğretim Vakfı kurulmuştur.19 Şubat 2007 tarihinde ise Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulmuştur. Yapılan üniversite kurma faaliyetleri sonucu yeni bir il olan Yalova’da genç ve dinamik bir üniversite olan Yalova Üniversitesi 2008 yılında eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Yalova Üniversitesi’nin eğitim politikasını ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yenilikçi bölümler açmak oluşturmaktadır. Bu bağlamda, Pazarlama Programı 2008-2009 Eğitimi Öğretim Yılı'nda Yalova Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü bünyesinde hizmet vermeye başlamış ve bölümün ismi daha sonraki yıllarda Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü olarak değiştirilmiştir.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı 2017 yılında alınan bir kararla yeni öğrenci alımına kapatılarak, Çınarcık Meslek Yüksekokulu’na aktarılmış, 2018 yılında ise Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda kapatılarak tekrar Yalova Meslek Yüksekokulu'nda açılmıştır. Yalova Meslek Yüksekokulu’nda yeniden açılan Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren yeniden öğrenci almaya başlamış ve mezun vermeye devam etmektedir